Lesslie - Caste Study - Hero Banners (4)

 

Från problem till lösning: Lesslie hanterar komplexa utlandsbetalningar med stor enkelhet åt Tolga Food

Tolga Food ett av Sveriges främsta livsmedelsföretag, har effektiviserat sina utlandsbetalningar med Lesslies filbetalningsfunktion kopplad med Visma Admin. Nu krävs bara några få klick för att genomföra internationella transaktioner.

Innan Lesslie PAY

  • Manuell och ineffektiv bokföring.
  • Bristande integrationsmöjligheter från banken
  • Höga transaktion- och växlingsavgifter.
  • Ingen överblick eller kontroll på utlandsbetalningar och valutakurser.

Efter Lesslie PAY

  • Effektiv och enkel bokföringshantering med Lesslie PAYs filbetalningar. 
  • Får ta del av smarta betallösningar.
  • Bättre växelkurs och fria transaktioner.
  • Enkel och tydlig översikt över bankkonton, valutakonton, affärssystem och Skatteverket.

Få samma resultat som Tolga Food

Boka en demo

Om företaget 

Tolga Food AB grundades 2008 med målsättningen att leverera högkvalitativa medelhavsprodukter till livsmedelsbutiker runtom i Sverige. Med en stark betoning på utmärkt service och kvalitet har företaget snabbt etablerat sig som en respekterad aktör inom livsmedelsbranschen. Idag erbjuder Tolga Food AB ett brett sortiment med produkter från hela världen, vilket är perfekt för den som älskar att laga mat och testa på andra världskök, men även för de stora etniska grupperna i Sverige.

Med över 300 kunder som talar mer än 50 språk, har de levererat över 120,000 pallar och sålt över 12 miljarder solrosfrön, vilket visar på deras betydande närvaro från norr till söder.  

”Jag är verkligen imponerad av Lesslies lyhördhet och förmåga att snabbt anpassa sig efter våra specifika behov med diverse integrationer och funktioner som effektiviserar vår vardag.”

Simple Professional Name Introduction LinkedIn Profile Picture (5)

- Tolga Ilhan, VD och grundare på Tolga Food

 

Utmaning

Tolga Ilhan, grundare och ägare av Tolga Food visste inte att han betalade mer än nödvändigt för sina utlandsbetalningar. När Lesslie kom med en smart och enkel lösning på problemet skulle det inte bara innebära lägre kostnader, det skulle också förbättra och effektivisera företagets finansiella administration och bokföring.

Tolga, som använder sig av affärssystemet Visma Administration, behövde en lösning som stödjer flera valutor, gör valutaväxlingen och bokföringen kopplad till alla deras utlandsbetalningar enkel, och som hjälper honom att bokföra rätt. Deras problem skulle lösas om de började använda Lesslie PAYs filbetalningsfunktion. ”Innan Lesslie så var hanteringen av utlandsbetalningar väldigt tidskrävande på grund av en massa manuella moment som vi var tvungna att göra och som samtidigt tog upp en massa onödig tid." säger Tolga Ilhan, VD och grundaren av Tolga Food.

Lösning  

Lesslie har hjälpt Tolga att effektivisera sin bokföring med hjälp av filbetalningar som enkelt tillåter honom att ladda ner en betalfil från deras affärssystem (Visma Administration) som sen läses in i Lesslie PAY. Tolga signerar sedan enkelt med BankID och resten sköter vi på Lesslie, vilket sparar massvis med tid. "Vår bank har ingen möjlighet att hantera valutakursdifferenser, vilket skapar problem med filbetalningar genom dem. Men med Lesslies lösning så hanteras komplexa utlandsbetalningar med stor enkelhet, i både utförandet och återrapporteringen. Automatiseringen sparar tid och eliminerar manuell hantering som alltid är en riskfaktor för fel." säger Tolga Ilhan, VD och grundaren av Tolga Food.

Smidig bokföringshantering är A och O. Ett företag med många utlandsbetalningar i olika valutor måste kunna arbeta enkelt och smidigt utan att ständigt behöva växla mellan olika system. De behöver också ha full koll på växelkurser, valutakursdifferenser och kunna hantera komplicerade avstämningar utan hög risk för felaktigheter. 

"Vi är mest nöjda med automatiseringen av alla de manuella arbetsmoment som vi tidigare hade. Nu räcker det med ett par klick som ersätter allt tidigare arbete, vilket även minskar risken för fel."

- Tolga Ilhan, VD och grundare på Tolga Food

Att snabbt kunna hantera bokföringen har förenklat arbetet för teamet på Tolga Food avsevärt. Med Lesslies PAYs filbetalningslösning får Tolga mer bokföringsunderlag, men tack vare att allt sköts smidigt och effektivt av Lesslie elimineras onödiga komplexiteter och noggrannhet i bokföringen säkerställs. Efter varje betalning kan teamet enkelt återrapportera med en CAMT-fil, som laddas ner från Lesslie PAY och importeras direkt in i deras affärssystem. Detta gör det möjligt att snabbt klarmarkera fakturorna och skapa verifikat, vilket ytterligare effektiviserar bokföringsprocessen.

Besök deras hemsida www.tolgafood.se

Lesslie-1

Få samma resultat som Tolga Food