Japansk Mat

 

Lesslie Pay banar väg för KATO Japansk Mat genom att övervinna utmaningar med ökad konkurrens och höga inköpskostnader.

Företaget satsar på kvalitativa råvaror från Japan och en oemotståndlig personlig service.

Automatisering

Bokföringsprocessen har 100% automatiserats tack vare ERP-integrationen mellan Lesslie och Fortnox.

+30% besparing

Bolaget har ökat sin konkurrensfördel genom sänkta inköpskostnader, där Lesslie minskat transaktions- och valutaväxlingsavgifter med över 30%.

Få samma resultat som KATO Japansk Mat

Boka en demo

Om Kato Japansk mat

Idag har majoriteten av svenska hushåll minst en japansk råvara hemma, vilket inte alltid har varit en självklarhet. Efterfrågan och uppskattningen för japanska råvaror är nu betydligt högre än för 30 år sedan.

Far och son Kato startade KATO Japansk Mat som även är känt för Japanska Matspecialisten år 2013, och firar nu 10-årsjubileum som en av Sveriges främsta asiatiska grossister med fokus på kvalitativa japanska råvaror och personlig service. Idag har företaget över 13 000 kunder, allt från privatpersoner till större grossister runt om i hela Norden. Under första halvåret av 2023 hade bolaget sålt 40 000 flaskor utav en av deras bästsäljande produkter, "Kewpie Majonnäs" vilket var en ökning på 10 000 flaskor kontra föregående år.

 • Bransch: Grossisthandel
 • Etableringsår: 2013
 • Omsättning: 40 miljoner
 • Antal anställda: 6 st
 • Marknad: Norden

Utmaningarna - Att övervinna ökad konkurrens och höga inköpskostnader

Kato möter betydande utmaningar i en högt konkurrensutsatt marknad där det finns runt hundra asiatiska grossisthandlare i Sverige. Denna utmaning har förvärrats av de ekonomiska svårigheterna från det tidigare påverkade covid-läget till dagens utmanande ekonomiska klimat.

Utmaningar:

 • Ökad konkurrens och högre inköpskostnader
 • Högre valuta- och transaktionsavgifter
 • Komplicerade transaktioner
 • Tidskrävande bokföring

Lösningen - Automation och besparingar

Kato behövde hjälp med kostnadsbesparing, smidiga transaktioner i både USD, EUR och YEN, samt automatiserad bokföring kopplad till deras utlandshandel. Fredric Bergström, försäljningsansvarig på Lesslie, informerade dem om hur Lesslie Pay kunde uppfylla deras behov.

Efter första mötet fick Kato ett mycket positivt intryck och insåg att de behövde stöd från en extern aktör, vilket ledde till deras beslut att börja använda Lesslie Pay.

unnamed

 

“Samarbetet med Lesslie har överträffat våra förväntningar. Det är roligt att jobba med ett företag som är personligt, tillgängligt, lyhört och tillmötesgående. Vi blev lovade automatiserad bokföring och smidiga transaktioner, och det har de verkligen levererat!”

 Emelie Arveheim KatoScreenshot 2023-07-04 at 14.25.02, CFO på Kato Japansk Mat

 

Resultatet - Implementering av Lesslie Pay

 • Bolaget har ökat sin konkurrensfördel genom sänkta inköpskostnader, där Lesslie minskat transaktions- och valutaväxlingsavgifter med över 30%.
 • Den komplicerade processen gällande utlandstransaktioner har eliminerats genom ERP-integrationen mellan Lesslie och Fortnox. Kort och gott har bokföringsprocessen automatiserats 100%.

Idag både konsumerar och utforskar svenskarna det asiatiska köket mer och mer för varje år som går och bolaget ser ljust på framtiden. I samband med deras 10-års jubileum ger Kato Japansk Mat er nu 10% rabatt med koden "FIRA10" som ni lägger till i kassan. Besök deras hemsida här Japansk Mat.

Erbjudandet gäller t.o.m 30/9

Lesslie-1

Få samma resultat som KATO Japansk Mat