Hero Banner Medfour och Categoria-1

 

Lesslie och Categoria har gemensamt automatiserat Medfours betalflöde av utlandsbetalningar

Samarbetet mellan Lesslie och redovisningsbyrån Categoria är ett utmärkt exempel på hur företag kan samarbeta för att förbättra ekonomihanteringen och skapa mervärde för sina kunder.

Besparing i tid

Med Lesslie Pay har Medfour sparat 100h på sin bokföring. 

Bokföring

Lesslie har automatiserat bokföringsprocessen, vilket har minimerat manuell inblandning och garanterat snabba resultat.

Få samma resultat som Medfour

Boka en demo

Medfour för ett friskare och bättre liv

Medfour är en snabbväxande aktör inom den svenska hälsoindustrin som specialiserar sig på distribution av medicintekniska produkter, sårbehandlingsprodukter och hälsosamma livsmedel. Deras fokus ligger på att introducera, utveckla och driva produkter som främjar hälsa, vård och livskvalitet. Med en närvaro som sträcker sig över hela Norden, och med Sverige som den primära marknaden, betjänar företaget apotek, hälsovårdsföretag, veterinärer, offentlig sektor och privata vårdgivare.

”Både Categoria och Lesslie har på kort tid frigjort mycket tid för mig som jag nu istället kan lägga på att utveckla våra produkter och varumärken till apotek och sjukvård som verkar för en bättre hälsa, vård och vardag.”

 

Kundcase - citat bilder

- Jakob Nachtweij, medgrundare och ekonomichef på Medfour  

 

Nyckelresultat

Lesslie icon 1

Smidig kundupplevelse:

Lesslie Pay har skapat en problemfri kundupplevelse genom sin användarvänliga app och snabba onboarding-process, vilket har stärkt både Catergorias och Medfours effektivitet och förtroende.

Lesslie icon 1

Mer värde, mindre jobb

Genom denna implementering har Lesslie ökat värdet för båda företagen samtidigt som vi har minskat tiden som tidigare gick till ineffektivt arbete.

Lesslie icon 1

Ökad kundnöjdhet:

Dessa förbättringar har effektivt ökat kundnöjdheten hos de båda företagen.

"Alla våra inköp sker utanför Sverige, och vi brottades i flera år med manuellt arbete för utlandsbetalningar samt väldigt höga valutaväxlings- och transaktionsavgifter. Fram tills vi började använda Lesslie Pay tog det mycket av min tid med att administrera detta.”

- Jakob Nachtweij, medgrundare och ekonomichef på Medfour

Betalningar i andra valutor = komplicerad process

Betalningar till länder med andra valutor än den svenska kronan kan vara krångliga och dyra. Medfour, som använder EUR, GBP och USD, har stött på utmaningar i sin bokföring när det gäller utlandsbetalningar på grund av manuellt arbete och höga växlings- och transaktionskostnader.

Hanteringen av utlandsbetalningar måste förbättras för redovisningsbyråer

Före implementeringen av Lesslie var hanteringen av utlandsbetalningar en tidskrävande och komplex process. Allt ifrån att manuellt identifiera och separera utländska leverantörer från inhemska till att lägga upp varje utländsk leverantör manuellt för betalning hos banken. En process som i sig tog betydande tid.

Efter att betalningen hade genomförts krävdes ytterligare manuellt arbete för att beräkna valutakursförluster och vinster. Denna process var inte bara tidsödande utan även utsatt för mänskliga fel. Med Lesslie har dessa utmaningar nu effektiviseras och på många håll helt eliminerats menar Anton Wislander, VD och grundare avredovisningsbyrån Categoria.

"Som småföretagare är det ibland svårt att släppa kontrollen över arbetsuppgifter. Men vi är väldigt nöjda med vårt val av Categoria Group som vår fullskaliga redovisningsbyrå. Helt digitalt och outstanding i kommunikationen!”

- Jakob Nachtweij, medgrundare och ekonomichef på Medfour

En samverkan som effektiviserade ekonomihanteringen

Med hjälp av Lesslies stöd har vi kunnat förändra hanteringen av utlandsbetalningar. Nu sker valutakonvertering, överföring och bokföring automatiskt och blixtsnabbt. Detta har inte bara minskat risken för fel, utan har även frigjort ovärderlig tid åt oss, som vi nu kan använda till mer värdeskapande aktiviteter för Medfour. Det inkluderar att erbjuda rådgivning och fördjupa våra relationer säger Anton Wislander, VD och grundare för Categoria.

”Före Lesslie var utlandsbetalningar en tidskrävande mardröm. Nu är det enkelt och snabbt, vilket har befriat oss från rutinarbete och gett oss möjlighet att erbjuda ännu mer skräddarsydd rådgivning och service till våra kunder.”

 

Kundcase - citat bilder (3)

- Anton Wislander, VD och grundare för Categoria  

 

Samarbetet mellan Lesslie och redovisningsbyrån Categoria är ett utmärkt exempel på hur företag kan samarbeta för att förbättra sin ekonomihantering och skapa mervärde för sina kunder. Genom att minska komplexiteten och kostnaderna för utlandsbetalningar har Medfour stärkt sin position och kan nu fokusera på att fortsätta sin framgångsrika tillväxt som en ledande hälsovarudistributör i Sverige och internationellt.

”Vi har snart haft Lesslie Pay i ett år och det blir bara bättre och bättre med ännu fler funktioner. Otroligt nöjda med full automatisering och i synnerhet besparingen vid våra utlandsbetalningar. Ser fram emot vårt partnerskap under lång tid framöver.”

- Jakob Nachtweij, medgrundare och ekonomichef på Medfour

 

Lesslie - Caste Study - Hero Banners (2)

Få 20% rabatt på MGO hos Apohem. Klicka här för att få tillgång till erbjudandet 🍯

Lesslie-1

Få samma resultat som Medfour