Lesslie - Caste Study - Hero Banners (6)

 

Lesslie hjälper Invest Living med snabbare betaltider och fria transaktioner till Kina

Invest Living har valt att använda Lesslie Pay på grund av tre avgörande faktorer: förbättrad spårbarhet i realtidsrapportering för betalningar, lägre valutaväxlingsavgifter samt snabbare betaltider och fria transaktioner till Kina.

Snabbare betaltider

Lesslie Pay genomför betalningar till Kina på 1 dag vilket tidigare tog upp till 4 dagar.

Besparing + fria transaktioner

Invest Living sparar flera hundra tusen kronor varje år genom att använda Lesslie Pay för sina internationella betalningar. Dessutom är transaktionerna kostnadsfria.

Få samma resultat som Invest Living

Boka en demo

Bakgrund

Invest Living Scandinavia AB, med säte i Oskarshamn, är experter på att från ax till limpa hjälpa sina kunder att hantera sitt eget varumärke inom inomhusklimat. Bolaget sköter allt från varumärkeshantering till import till teknisk support med reservdelslager. Klicka på videon för en illustration om vad bolaget gör. 

 

"Med Lesslie har vi en direktlinje till experter inom utlandsbetalningar, personer som hanterar sådana transaktioner dagligen och kan besvara alla våra frågor. Dessutom ger Lesslie Pay oss snabbare betalningar och betydligt lägre växlingskostnader."

 

Kundcase - citat bilder (6)

- Mattias Fors, VD på Invest Living Scandinavia AB  

 

Nyckelresultat 🔑

Lesslie icon 1

Kostnadsbesparingar

Att kunna spara mer pengar har blivit en realitet tack vare Lesslie Pay, som minskat Invest Livings växlingsavgifter med 30%. Denna minskning innebär en årliga besparingar på flera hundra tusentals kronor som nu kan användas till att stärka och utveckla andra viktiga delar av verksamheten.

Lesslie icon 1

Bättre spårbarhet

Företaget har nu en betydligt förbättrad översikt att följa upp sina betalningar och kan dessutom kommunicera direkt med vår support som har realtidskoll på var deras pengar befinner sig.

Lesslie icon 1

Snabbare betaltid

Lesslie Pay har möjliggjort att Invest Living kan genomföra snabbare betaltider till Kina. Detta minskar risken för att företagets varor blir inlåsta i fabriken på grund av att pengarna inte kommit fram i tid till leverantören.

"Har tillverkaren mottagit betalningen?" - Ständig oro och utmaning

För Invest Living har hanteringen av deras utlandsbetalningar länge utgjort en utmaning med:

  • Dolda valutaväxlingsavgifter.
  • Utdragna betaltider
  • Bristen på en tydlig överblick över pengarnas flöde.

Företagets VD, Mattias, kämpade ofta med en känsla av oro och osäkerhet gällande deras internationella betalningar, främst på grund av de komplexa betalningsmetoder och den bristfällig kunskapen från deras kontaktperson på banken. Mattias hamnade upprepade gånger i långa telefonköer för att få svar på enkla frågor som "Har tillverkaren mottagit betalningen?". Detta var inte bara ineffektivt utan även energikrävande.

 

 

 

2-Oct-25-2023-08-19-49-1759-AM

 

“Innan vi kom igång med Lesslie Pay hade vi stora utmaningar med spårbarheten för våra betalningar till Asien där man alltid var osäker i några dagar kring om pengarna kommit fram och huruvida pengarna blivit släppta till våra tillverkare.”

- Mattias Fors, VD på Invest Living Scandinavia AB

“Jag har varit i kontakt med flertal olika banker och ingen kan erbjuda oss en så bra och snabb överblick över var pengarna befinner sig i realtid som gänget på Lesslie. Sen måste jag medge att det känns bra att nu kunna spara flera hundra tusen kronor istället för att spendera dem på växlings och transaktionsavgifter!”

 

Kundcase - citat bilder (6)

- Mattias Fors, VD på Invest Living Scandinavia AB 

 

“Nu sparar vi flera hundra tusen kronor om året”

Vårt mål för Invest Living var att:

  • Sänka växlings- och transaktionsavgifter.
  • Genomföra snabbare betaltider.
  • Erbjuda en bättre och tryggare överblick över pengarnas flöde i realtid.

Lesslie Pay har möjliggjort snabbare transaktioner för Invest Living som positivt påverkat deras utlandsbetalningar på flera sätt. För det första har transaktionstiderna kortats ner. Denna förändring gör att Invest Living kan med lägre avgifter och på ett mer effektivt sätt betala sina leverantörer i en snabbare takt än tidigare. Invest Living har nu bättre kontroll över sina betalningar och kan även direkt kommunicera med vår support, som har realtidsinsyn i pengarnas plats. Detta har avlägsnat behovet av långa telefonsamtal mellan Mattias och banken. Genom att uppnå bättre kontroll, snabbare svar, förbättrade filer och datainsyn har Invest Living effektiviserat sin arbetsprocess.

För det andra har implementeringen av Lesslie Pay gjort det möjligt för Invest Living att undvika tidigare dolda och höga växlings och transaktionsavgifter för deras utlandsbetalningar. Detta har direkt ökat företagets lönsamhet, där företaget nu årligen sparar flera hundra tusen kronor på sina utlandsbetalningar.

Sammanfattningsvis har Lesslie Pay markant förbättrat Invest Livings ekonomiska effektivitet genom snabbare betalningar, bättre överblick och kostnadsfria transaktioner till Kina.

 

Besök deras instagram @investliving

Lesslie-1

Få samma resultat som Invest Living