Ge Effektivt

 

Förändringsarbetet som gav mer pengar till en bättre värld

Med Lesslie Pay har Ge Effektivt minskat sina växlings- och transaktionsavgifter med 30%. Det innebär att de nu kan stödja världens mest effektiva organisationer inom global hälsa, klimat och djurvälfärd med ännu mer pengar.

Besparing

Ge Effektivt minskar sina valutaväxlingsavgifter med 30% jämfört med sin tidigare bank.

Bokföring

Lesslie Pay har identifierat praktiska möjligheter att förbättra den dagliga hanteringen av Ge Effektivts bokföring.

Få samma resultat som Ge Effektivt

Boka en demo

 

Om Ge Effektivt

Ge Effektivt är en ideell förening som sprider information och samlar in pengar till effektiva hjälporganisationer. De inspireras av effektiv altruism och samarbetar med Effektiv Altruism Sverige. Ge Effektivt, som grundades av Henri Thunberg, strävar efter att styra om svenskars givande till mer effektiva organisationer. Om så lite som 1 % av alla privata donationer skulle börja gå till effektiva organisationer skulle nyttan av svenskarnas givande fördubblas!

 
 
 

Nyckelresultat

Lesslie icon 1

Ett bättre sätt att hantera sina betalningar

Implementeringen av Lesslie Pay har förbättrat hanteringen av betalningar genom att minska valutaväxlingskostnaderna med 30%, vilket gör att mer pengar kan läggas på kärnverksamheten.

Lesslie icon 1

Effektiva bokföringsmöjligheter

Lesslie Pay har identifierat praktiska möjligheter att förbättra den dagliga hanteringen av Ge Effektivts bokföring.

Lesslie icon 1

Snabbare hantering av återkommande utlandsbetalningar

För Ge Effektivt som återkommande skickar stora transaktioner till utländska konton gick det både snabbare och tryggare att byta från bankens till Lesslies interface. På det sättet kan tid och fokus läggas på ännu mer insamling i stället.

“Vi upplever att ett problem är att löften inte alltid motsvarar slutresultatet, och att volatiliteten på marknaderna i kombination med bristen på transparens skapar ett oklart landskap.”

 

Henri Thunberg

- Henri Thunberg, Styrelseordförande och grundare av Ge Effektivt 

 

"Under Deloittes CSR initiativ där välgörenhetsorganisationer erbjuds gratis konsulttjänster rekommenderades en dialog med Lesslie. Detta på grund av Ge Effektivts volymer och krav på låga avgifter för att maximera effekten av varje donation. Att Lesslie var en lokal start-up, matchade dessutom Ge Effektivts efterfrågan på möjligheten till en bra kontinuerlig dialog.” 

 

Namnlös design (6)-1

- Love Lindvall, Consultant Deloitte AB 

 

Att lösa ett problem är sällan enkelt när man inte ens är medveten om att problemet existerar

Precis som många andra företagare inom små och medelstora organisationer “duckar” och skjuter man med att ta itu med de "tråkiga uppgifterna," som i regel innefattar administration och bokföring. ​​Bokföring kan vara både tidskrävande och komplicerad, oavsett om man väljer att sköta den själv eller anlitar en traditionell byrå. Henri Thunberg, grundaren av Ge Effektivt, delade med sig av sin erfarenhet:

- Min första kontakt med Lesslie var när VD:n för Lesslie ringde mig efter att ha lyssnat på ett podcastavsnitt där jag medverkade. Innan detta hade jag ingen aning om vad Lesslie var. Efter en intressant konversation med deras VD insåg jag snabbt att detta företag erbjöd en effektiv lösning för något jag inte ens visste att vår organisation behövde!

Ge Effektivt vidareförmedlar 100 % av givarens gåva till mottagarorganisationerna, och står själva för alla kostnader kopplade till administration, däribland transaktionskostnader. De märkte att valutaväxlingsavgifter och transaktionsavgifter kunde vara instabila och höga, vilket kändes som ett ineffektivt bruk av resurserna. Bankernas höga valutaväxlingsavgifter har varit ett tidigare osynligt sätt som ökar kostnaderna.

"Lesslie funkar smidigt för oss utan klagomål alls hittills, och vi är glada att vi bytte till deras enkla och effektiva tjänst.”

- Henri Thunberg, Styrelseordförande och grundare av Ge Effektivt

Tre önskningar som gick i uppfyllelse

När Ge Effektivt började använda Lesslie Pay, minskade deras valutaväxlingskostnader med 30% och transaktionsavgifterna elimineras helt. Detta ledde till att man istället kunde lägga tiden och pengarna på sin kärnverksamhet: information och insamling. Samtidigt som företagets bokföringsprocess för utlandsbetalningarna förbättrades.

- Vi var nöjda med vår tidigare leverantör, men vi övervägde att byta till Lesslie, även om de var nya på marknaden. Vi hade tur som kunde få hjälp av en välrenommerad revisionsbyrå som genomförde en konkurrensutsatt marknadsanalys där flera leverantörer utvärderats med slutsatsen att Lesslie Pay var den bästa rekommendationen för oss. - berättade Henri Thunberg, styrelseordförande och grundare av Ge Effektivt.

Ge Effektivt efterfrågade:

  • Ett billigare och bättre sätt att hantera sina utlandsbetalningar
  • Öka donationen till sina mottagarorganisationer
  • Effektivisera sin bokföring

och allting har uppnåtts tack vare integrationen med Lesslie Pay.

Vill du bidra till Ge Effektivts viktiga arbete?

Ge en gåva till världens bästa organisationer här 💙

Solnedgång Färger Instagram Inlägg (2)

Karimatu är mamma till tvillingarna Rabiatu och Maryam. Hon har sett till att vaccinera alla sina barn, och använde kontanterna hon fick bl.a. till att betala för transporten.

Foto: New Incentives

Lesslie-1

Få samma resultat som Ge Effektivt