Lesslie - Caste Study - Hero Banners (15)

 

“Jag tycker tjänsten är bra. Lätt att använda, samt en snabb och bra support vid behov. Att tjänsten är gratis är en stor bonus.”

Vinimportören ville sänka sina valutaväxlingsavgifter. På köpet fick de automatiserad bokföring och en bättre översikt på sina utlandsbetalningar.

Automation

Concealed Wines jobbar nu effektivare med en 100% automatiserad bokföringsprocess.

Kostnadsbesparing

Lesslie Pay har resulterat i en betydande ekonomiska besparing för Concealed Wines tack vare de fria transaktionerna och sänkta valutaväxlingsavgifterna på 30% jämfört med banken.

Få samma resultat som Concealed Wines

Boka en demo

Concealed Wines erbjuder högkvalitativa viner från unika producenter

Idén bakom Concealed Wines grundades av barndomsvännerna Calle Nilsson och Simon Källquist. Calle, som är projektledare och entreprenör och Simon som sommelierer. Tillsammans skapade de företaget Concealed Wines år 2008. Idag består deras team av en mix olika bakgrunder, där alla delar samma fokus och ambition: att leverera hög kvalitet och bästa möjliga support och service till sina kunder.

Vad som gör Concealed Wines exklusiva är att de specialiserar sig på unika viner och producenter med olika smaker och prisklasser. Förutom vin så erbjuder företaget även olika sorter av champagne, öl och cider och sprit.

"En bekant till mig rekommenderade Lesslie. Tack vare honom och sen givetvis Lesslies tjänst har vi fått ner växlingskostnaderna. Vi har även automatiserat vår bokföring kopplat till våra utlandsbetalningar vilket gör att vi kan jobba mer effektiv"

 

15-1

- Simon Källquist, Medgrundare, Inköp och Säljansvarig på Concealed Wines  

 

Nyckelresultat 🔑

Lesslie icon 1

Lägre valutaväxlingsavgifter

Concealed Wines började handla via Lesslie Pay för sina utlandsbetalningar istället för att handla via banken. På det viset fick företaget ner växlingsavgifterna med 30% + fria transaktioner , vilket varje år sparar företaget flera hundratusen kronor.

Lesslie icon 1

Smidgare bokföringsprocess

Med Lesslies hjälp har Concealed Wines gått från en tidskrävande och manuell bokföringsmetod för utlandsbetalningar till att bli helt automatiserad.

Lesslie icon 1

Enkel onboarding  

Direkt efter onboardingmötet med Lesslie kom Concealed Wines igång med tjänsten. Företaget har nu en samlad överblick över sina växelkurser och utlandsbetalningar. 

Dyra bankavgifter och dåliga växlingskurser: Nej tack!

Calle och Simons stora utmaning var när de märkte att företaget påverkades av både höga bankavgifter och dåliga växelkurser. Dessa kostnader ökade och påverkade företagets tillväxt negativt, särskilt inköpskostnaderna. Detta eftersom Concealed Wines betalar sina leverantörer i euro och dollar. Med den svenska kronans försvagning gentemot dessa valutor så ökade den ekonomiska stressen för de båda killarna.

“Jag tycker tjänsten är bra. Lätt att använda, samt en snabb och bra support vid behov. Att tjänsten är gratis är en stor bonus.”

 

16-1

- Carola Gerdin, Ekonomichef på Concealed Wines 

 

The power of word of mouth

När Lesslie kom i kontakt med Simon, fick vi veta att vi blivit rekommenderade av en bekant till honom. Han hade sett att Lesslie specialiserar sig på att erbjuda företag med utlandsbetalningar en förmånligare växelkurs än banken.

Vi presenterade en kostnadseffektiv lösning som passade deras behov, en kostnadsbesparing på 30% + fria transaktioner jämfört med banken. Att implementera ett nytt system och ändra rutiner är ofta en mardröm för många företag, med en tidskrävande och komplicerad process i följd. Efter att ha visat vår demo insåg Simon och Carola, Concealed Wines ekonomichef, snabbt hur smidigt och lätt hanterligt Lesslie Pay skulle vara. Jag uppskattar verkligen tjänsten. Den är enkel att använda och man får en snabb och bra support om man har några frågor. Som pricken över i:et är det en fördel att tjänsten är helt kostnadsfri, säger Carola Gerdin.

Simon och gänget såg betydande fördelar med implementationen av Lesslie Pay och direkt efter deras onboardingmöte var dem igång med tjänsten.

Concealed Wines fick med hjälp av Lesslie Pay:

  • 30% lägre växlingsavgifter + fria transaktioner jämfört med banken som sparar företaget uppemot flera hundratusen kronor om året.
  • Automatiserad bokföringshantering på deras utlandsbetalningar tack vare integrationen till deras affärssystem Fortnox.
  • Mycket snabbare support vid frågor och funderingar.

Besök deras instagram @concealedwines

Lesslie-1

Få samma resultat som Concealed Wines