Ta emot internationella betalningar med ditt Lesslie-konto

Som kund hos Lesslie har du redan tillgång till effektiva verktyg för att betala dina leverantörsfakturor. Men visste du att du även kan använda ditt Lesslie-konto för att ta emot betalningar från utlandet?
Oavsett om du är e-handlare eller driver en annan typ av internationell verksamhet, kan du med fördel använda Lesslie för att ta emot betalningar från kunder i hela världen och över 30 olika valutor.
Att använda ditt Lesslie-konto för att ta emot internationella betalningar innebär flera fördelar. Förutom snabbare tillgång till dina pengar, slipper du de avgifter som många banker tar för att ta emot internationella betalningar. Dessutom erbjuder Lesslie automatisk bokföring för överföringar från betalplattformar som Klarna, Paypal eller Shopify, vilket gör administrationen enklare för dig.

Hur fungerar det?

Kundinbetalningar

Genom att ange dina Lesslie-bankuppgifter på dina kundfakturor kan dina kunder betala till ditt Lesslie-konto. Där kan du antingen använda valutan direkt för att betala leverantörsfakturor, växla till andra valutor för att betala leverantörsfakturor, eller växla till SEK för överföring till ditt svenska bankkonto.
Varje valuta har ett eget IBAN-nummer för Swift-betalningar. För de vanligaste valutorna finns även lokala bankuppgifter som kan användas för att ta emot lokala betalningar. Lokala inbetalningar är både snabbare och billigare än Swift-betalningar.
Lesslie stöder lokala inbetalningar i följande valutor:
  • EUR från alla länder inom SEPA-området
  • GBP från Storbritannien
  • USD från USA
  • CAD från Kanada

Du hittar dina kontouppgifter i Lesslie PAY, klicka på ditt namn och därefter in på Inställningar.

Bokföring
Lesslie ger dig möjlighet att ladda ner inbetalningar från kunder, dessa kan importeras i ditt affärssystem som matchar transaktionerna med dina kundfakturor.

Betalplattformar

Om du använder en betalplattform som Klarna, Paypal eller Shopify för att ta emot betalningar från dina kunder kan du ange dina Lesslie-bankuppgifter som mottagarbank. Detta gör att du kan ta emot betalningar i flera valutor och få pengarna direkt till ditt Lesslie-konto.
Automatisk bokföring
Inbetalningar från betalplattformar kan bokföras automatiskt, meddela oss bara vilket konto som ska krediteras.

Börja ta emot internationella betalningar redan idag. Gå till inställningssidan i Lesslie PAY och hämta dina kontouppgifter. Om du behöver hjälp med att sätta upp bokföringen för plattformsinbetalningar, är vårt supportteam redo att hjälpa dig via support@lesslie.se.